“Mi mayor honra es surgir del seno de los oprimidos, que son el alma y nervio de la raza”…… (Augusto Nicolás Calderón Sandino)


CteSolidaridadSandinista@gmail.com

jueves, 16 de diciembre de 2010

Protesta pel tractament informatiu que doneu a les pàgines d’EL PUNT als països que integren l’ALBA

En nom del col·lectiu “amigues de l’ALBA” de les terres gironines us faig arribar, una vegada més, la nostra més enèrgica protesta pel tractament informatiu que doneu a les pàgines d’EL PUNT als països que integren l’ALBA, Alternativa Bolivariana para los pueblos de nuestra América, i especialment a la República Bolivariana de Veneçuela. En aquest cas, ens referim a la còpia d’agències que feu a la pàgina 26 del diari d’avui, 15-12, sota una foto de l’agència AFP, un curt, signat per l’agència Reuters, titulat “Chávez vol governar per decret”. Precisament, sobre aquest tema, el passat diumenge 12 vam publicar al nostre bloc un article ( http://amiguesdelalba.blogspot.com/search?updated-max=2010-12-12T09%3A52%3A00-08%3A00&max-results=7 ) d’un prestigiós semiòleg, docent de la UBV, titulat “ANÀLISI: AFP empra estratègia Nazi per manipular la ment dels veneçolans” que començava així (tradueixo de l’original en castellà): “... Els operadors psicològics internacionals van activar la seva tàctica discursiva després de l'anunci que va fer el President Hugo Chávez de sol·licitar una Llei Habilitant per superar de manera integral la tragèdia provocada per les pluges a Veneçuela. Més de cent mil damnificats i grans extensions del territori nacional sota les aigües van obligar al Primer Mandatari Nacional a prendre la decisió. No obstant això, la dreta veneçolana es va activar immediatament i va llançar una sèrie de matrius d'opinió a través de les seves plataformes comunicacionals. AFP, una agència de notícies francesa, opinà que “el president veneçolà, Hugo Chávez, planeja legislar amb decrets i sense debat”. L'agència va exposar aquesta matriu en un cable publicat per Notícies 24.
El vuitè punt de la propaganda Nazi, denominat principi de la versemblança, estableix que s'han de “construir arguments a partir de fonts diverses, a través dels anomenats globus sondes o d'informacions fragmentàries”. Aquest principi ho va emprar l'AFP en la seva anàlisi. L'agència va acusar al President d'aprofitar-se de la situació de les pluges per governar al seu antull....” Per a la vostra informació us informo que avui mateix el diari digital Rebelión reprodueix una noticia de http://vtv.gob.ve/noticias-econ%C3%B3micas/51014 que diu: “Permetrà legislar al President per atendre l'emergència per les pluges. Assemblea Nacional aprova Projecte de Llei Habilitant.
El projecte de la Llei Habilitant, sol·licitat pel president de la República, Hugo Chávez, per dictar, en un període de 12 mesos, decrets-lleis per atendre l'emergència per les pluges, va ser aprovat en primera discussió, la nit d'aquest dimarts, per l'Assemblea Nacional (AN). "Per poder atendre les necessitats humanes essencials, derivades de la crisi, de la pobresa, de les pluges, dels esfondraments, de la catàstrofe natural, se li va donar urgència reglamentària al projecte de llei i, per això, se li habilita al President (Hugo Chávez) per 12 mesos", segons va donar a conèixer Mario Isea, cap de la fracció parlamentària del PSUV, en un contacte amb Veneçolana de Televisió.
Amb aquest projecte se li permetria al president Hugo Chávez, legislar en 9 àmbits considerats estratègics per a la Nació. Aquests són: Ordenació Territorial, desenvolupament integral i ús de la terra urbana i rural; Atenció a les necessitats vitals que s'han generat de l'emergència per les pluges; Infraestructura, transport i serveis públics; Habitatge i Hàbitat; Financer i Tributari; Seguretat ciutadana i jurídica; Seguretat i defensa integral de la Nació; Cooperació internacional i Sistema soci-econòmic de la Nació. La majoria qualificada dels diputats, al Parlament Nacional, va aprovar amb 157 vots, a favor, aquest projecte vital per atendre la contingència que viu Veneçuela, per conseqüència de les pluges. La bancada opositora va votar en contra.” Només afegir que el President Chávez encara no ha militaritzat per decret els controladors aeris dels seu país, però segur que un d’aquests dies l’AFP primer i uns dies després EL PUNT el criticaran por no ser coherent, doncs en una dictadura com la seva és una mesura totalment lògica i justificada...
Sebas Parra, Girona

No hay comentarios:

Publicar un comentario

“El Sandinista debe tener un auténtico espíritu crítico, ya que tal espíritu de crítica constructiva le da consistencia mayor a la unidad y contribuye a su fortalecimiento y continuidad, entendiéndose que una crítica mal entendida que expone la unidad, pierde su sentido revolucionario y adquiere un carácter reaccionario.”

Comandante Carlos Fonseca Amador.

*Tus comentario son bienvenidos –todos-, solo pedimos que mantengas el respeto…

El revolucionario

"... sean capaces de sentir en lo más profundo cualquier injusticia, cometida contra cualquiera, en cualquier parte del mundo, pués es la cualidad más linda de un revolucionario..."

Ernesto Guevara de la Serna - Che

Otros títulos

Related Posts with Thumbnails