“Mi mayor honra es surgir del seno de los oprimidos, que son el alma y nervio de la raza”…… (Augusto Nicolás Calderón Sandino)


CteSolidaridadSandinista@gmail.com

viernes, 8 de octubre de 2010

El comité de solidaridad sandinista objectius, èxits, i lluites . Esperança i Solidaritat


El comité de solidaritat sandinista neix com una organització la cual els seus objectius fundamentals consistirán en la canalització de projectes encaminats a incidir positivament a la realitat de la societat nicaragüenca a través del desarollament de projectes puntuals, així com donar a conéixer els aspectes més importants del nou projecte revolucionari : objectius,èxits,etc.-que son amagats sistemáticament per les grans empreses mediátiques; i per tant, desconeguts per el públic internacional;aquest comité s'identifica clarament amb els ideals sandinistes.
Des de que el dia 1 de maig d'aquest 2010 ens reunissim per primer cop, plens de ganes i d'esperança ,plens de internacionalisme polític, els avenços han sigut molt més dels que , en principi, es podría esperar.
El nostre primer programa anomenat : ''UN LIBRO PARA NICARAGUA'' ha estat un éxit ; Cuan l'any 1979 el Frente Sandinista de Liberacion Nacional pren el poder ,es va adonar que l'analfabetisme era un problema, que el poble analfabet era un poble fàcil d'enganyar,amb aquest proposit van reduïr les tases existents de un 50% en majors de 10 anys a un 12%,però l'any 1990 Cuan el FSLN perd les eleccions veu tota aquesta feina feta caure en picat, i les tasses de analfabetisme tornen a pujar amb la privatització de l'educació.
L'any 2007 el ''Frente'' torna a guanyar les eleccions i desprivatitza l'educació a día d'avui L'UNESCO ha declarat Nicaragua territori lliure d'analfabetisme.
Creiem necesari ajudar a Nicaragua enviant llibres , ja que l'alfabetització , no els ha tret de la pobresa, i comprar un llibre es un luxe que cuasi bé ningu es pot permetre en un país del tercer món.
Ens vam marcar un objectiu molt concret, realista , per les posibilitats del nou nat comité, bé, l'objectiu es va cumplir en un 200%!!
el nostre objectiu era enviar a nicaragua , el màxim nombre de llibres posibles,per tal de montar una fira del llibre i una biblioteca pública per la zona rural d'Estelí. Amb més de 5.000 llibres preparats per marxar cap a Nicaragua i una brigada de joves catalans esperant-los per portar a terme el projecte de les fires del llibre i la bilbioteca pública ens encaminem a conseguir nous projectes.

''ESCUELAS DE COMPUTACIÓN''(consistirá en recollir ordinadors , per enviar-los a Nicaragua per tal de crear unes escoles on gratuitament, s'ensenyará a utilitzar l'ordinador a les zones rurals)


''BECAS MATRÍCULA SOLIDÁRIAS'' ( consistirá en que un alumne català faci amistat amb un alumne Nicaragüenc, i li aboni solidáriament els 20 dólars que li costa la matrícula anual,ja que per un estudiant catalá 20 euros a l'any , nos son res,i per un estudiant Nicaragüenc, poden significar el poder pagarse o no la carrera. )



T'interesaría unir-te al comité?

si ets de les comarques gironines:

envia un mail a: nakorv@gmail.com
o
truca al : 653 38 38 13

si ets de Barcelona :ctesolidaridadsandinista@gmail.com





No hay comentarios:

Publicar un comentario

“El Sandinista debe tener un auténtico espíritu crítico, ya que tal espíritu de crítica constructiva le da consistencia mayor a la unidad y contribuye a su fortalecimiento y continuidad, entendiéndose que una crítica mal entendida que expone la unidad, pierde su sentido revolucionario y adquiere un carácter reaccionario.”

Comandante Carlos Fonseca Amador.

*Tus comentario son bienvenidos –todos-, solo pedimos que mantengas el respeto…

El revolucionario

"... sean capaces de sentir en lo más profundo cualquier injusticia, cometida contra cualquiera, en cualquier parte del mundo, pués es la cualidad más linda de un revolucionario..."

Ernesto Guevara de la Serna - Che

Otros títulos

Related Posts with Thumbnails